top of page
Ombudsman Metropool Amsterdam Logo

Zoeken

Een ondernemer met een wasserette in de Pijp dient een klacht in omdat hij keer op keer bekeurd wordt door de politie. De man heeft een ontheffing om zijn voertuigen te laden en te lossen in de straat waar zijn wasserette is gevestigd. Verkeersbord C-01 (verboden in te rijden) is echter niet opgenomen in deze ontheffing, terwijl dit bord wel in de betreffende straat staat.


De man heeft hierover meermalen contact gehad met de gemeente. Die heeft hem laten weten dat zijn ontheffing volstaat. Dat krijgt de man echter niet zwart op wit, waardoor de politie hem steeds opnieuw bekeurt en zelfs tijdelijk zijn rijbewijs heeft ingenomen.


Omdat de man nog geen formele klacht heeft ingediend bij de gemeente draagt de ombudsman zijn klacht warm over aan de juiste afdeling. Nog geen tien dagen later ontvangt de ombudsman een blij mailtje van de ondernemer dat de gemeente zijn probleem voortvarend heeft opgelost. Hij heeft een aanvullende ontheffing ontvangen waardoor er niet langer onduidelijkheid bestaat over waar hij wel en niet mag laden en lossen. De ombudsman is blij met deze voortvarende actie van de gemeente en sluit het dossier.

Download publicatie

Downloads

Download publicatie

Zaak

17 november 2022

Bekeuringen door ontbreken verkeersbord op ontheffing

Download publicatie

Lees ook

Meer over het thema:

Parkeervergunning, naheffingsaanslag, gehandicaptenparkeerplaats, wachtlijst.

Column door

bottom of page