top of page
Ombudsman Metropool Amsterdam Logo

Zoeken

Plaatsvervangend ombudsman en kinderombudsman van de metropool Amsterdam, Anne Martien van der Does, neemt afscheid per 1 oktober 2023. In een brief aan de gemeenteraden legt zij uit waarom zij denkt dat na acht jaar een nieuwe frisse blik en aanpak van een nieuwe kinderombudsman goed zal zijn.


Anne Martien van der Does: “De afgelopen acht jaar heb ik met ontzettend veel plezier gewerkt aan het verbeteren van kinderrechten in de regio Amsterdam en het betrekken van kinderen en jongeren bij beleid. Ik heb veel verhalen gehoord van kinderen en ouders, vaak over de invulling van de jeugdhulp die ze in opdracht van de gemeente ontvangen. Maar ook andere onderwerpen kwamen aan bod, zoals woon-en/of geldproblemen, complexe omgangsregelingen of moeilijkheden rond school."

Sinds 2015 is Anne Martien plaatsvervangend ombudsman en kinderombudsman van de regio Amsterdam. “Vooral wat kinderen mij zelf vertelden blijft me bij. Mijn motto is en blijft om niet over maar met kinderen te praten, zij weten heel goed wat ze nodig hebben.”

Team kinderombudsman: "Anne Martien heeft zich de afgelopen jaren vol ingezet voor alle kinderen en ouders in Amsterdam. Wij hebben als stad veel aan haar te danken. We gaan haar missen, maar zullen ons ook na haar vertrek blijven inzetten voor de positie van kinderen en jongeren in de gemeente."

Anne Martien blijft tot 1 oktober 2023 in functie. Daarna zal een opvolger het van haar overnemen. Anne Martien blijft kinderrechter in Rotterdam en blijft zich inzetten voor verschillende Amsterdamse onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen, zoals de buurtrechter in Venserpolder en het Kinderbeestfeest.

2023-03-13 vertrek Anne Martien van der Does.pdf

Downloads

Download publicatie

Nieuws

14 maart 2023

Kinderombudsman Anne Martien van der Does vertrekt per 1 oktober 2023

Download publicatie

Lees ook

Meer over het thema:

Column door

bottom of page