top of page
Ombudsman Metropool Amsterdam Logo

Zoeken

Bewoners klagen over aanhoudende overlast van een restaurant in Stadsdeel Zuid. In het verleden hebben zij een rechtszaak aangespannen en gewonnen over de verleende horeca 4 (café) vergunning. Deze is door de rechter vernietigd, waarop de gemeente een nieuwe vergunningsaanvraag met een horeca 3 (restaurant) heeft goedgekeurd. Dit leek goed nieuws voor de bewoners, maar tot hun spijt en irritatie bleef de overlast aanhouden.


Hierop hebben de bewoners een nieuwe rechtszaak aangespannen. Zij wenden zich ook tot de ombudsman. Die kan zich niet mengen in het geschil waarover de rechtszaak gaat, maar heeft wél informatie opgevraagd bij de gemeentelijke handhaving over wat er wordt gedaan om overlast tegen te gaan op deze locatie.


Hieruit blijkt dat men op de hoogte is en regelmatig op locatie gaat kijken om overlast tegen te gaan. Ook zijn er gesprekken met de buurt en de uitbater. Ook zal er een gesprek op locatie worden gevoerd met de bewoners over welke paden zij kunnen bewandelen om aandacht voor hun zaak te vragen. De ombudsman adviseert de bewoners om de uitkomst van de rechtszaak af te wachten en in gesprek te blijven om de situatie te verbeteren.

Download publicatie

Downloads

Download publicatie

Zaak

24 januari 2023

Overlast van horecagelegenheid

Download publicatie

Lees ook

Meer over het thema:

Column door

bottom of page