top of page
Ombudsman Metropool Amsterdam Logo

Zoeken

Amsterdamse ombudsman Munish Ramlal heeft op 1 november 2022 de Eberhard van der Laan Mediation Award van de Nederlandse Mediatiorsvereniging (NMv) ontvangen. Met deze award wil de NMv bijzondere aandacht schenken aan mensen die door hun optreden en persoonlijkheid uiteenlopende belangen met elkaar kunnen verbinden en daarmee bijdragen aan een prettige samenleving waarin ruimte is voor verschillende ideeën en gezamenlijke oplossingen.

 

Ramlal: “Ik ben prettig verrast door de award. Het is een aanmoediging voor mijn aanpak als ombudsman, die zich erop richt dat gemeenten niet van incident naar incident hollen, maar problemen voorkomen vanuit verbeeldingskracht, menselijke sensitiviteit en krachtige uitvoering.

De maatschappelijke opgaves zijn  nijpend: een recessie in aantocht, afnemend vertrouwen in de politiek en onderhuids borrelende sociale onrust. Om dat alles het hoofd te kunnen bieden is een stevige vertrouwensbasis tussen burger en overheid noodzakelijk. Met het toeslagenschandaal, het wanbestuur van de situatie in Groningen en de schaamteloze aanpak in Ter Apel op de achtergrond kom je er als overheid niet mee weg door te zeggen dat het allemaal lang gaat duren en ingewikkeld is.”


Download publicatie

Downloads

Download publicatie

Nieuws

1 november 2022

Ombudsman Munish Ramlal ontvangt Mediation Award

Download publicatie

Lees ook

Meer over het thema:

Basisregistratie, verhuizing, inschrijving, uittreksels.

Column door

bottom of page