
Een inwoner van Zaanstad zoekt een andere woning omdat hij zich onveilig voelt op zijn huidige adres. Hij wil op een geheim adres een nieuwe start maken na een onrustige tijd. De gemeente heeft hem een tijd lang geholpen om een andere woning buiten de regio te vinden, maar hiermee is hij uiteindelijk niet akkoord gegaan. Hij vindt dat de gemeente niet transparant is geweest over de voorwaarden waaronder hij de woning toegewezen zou krijgen.
De gemeente heeft na zijn weigering van de woning besloten de man niet meer te ondersteunen in zijn verhuiswens. Hij heeft bijna twintig jaar inschrijftijd in Woningnet, dus het zou hem moeten lukken daarmee op eigen kracht een andere plek te vinden. Hij kan dan ook een aanvraag doen om zijn adres geheim te houden.
De ombudsman onderzoekt de zaak. Nadat hij de visie van zowel de man als de gemeente heeft gehoord ziet hij geen evident onbehoorlijk handelen. De gemeente heeft de man gedurende langere tijd intensief begeleid wat heeft geleid tot een woningaanbod, waarna de man zich terug trok.
Omdat niet alle afspraken op papier staan, blijft een deel van het verhaal niet objectiveerbaar voor de ombudsman. Hij adviseert de gemeente dan ook om belangrijke afspraken uit gesprekken altijd op papier vast te leggen, zodat er geen onduidelijkheid, of verschil van mening kan ontstaan. Dit advies neemt de gemeente ter harte. De zaak wordt gesloten, in de hoop en verwachting dat het niet lang zal duren voordat de man inderdaad zelf een andere woning zal vinden.
Downloads
Niet tevreden over bemiddeling naar andere woning
Lees ook
Meer over het thema:
Column door
.jpg)