top of page
Ombudsman Metropool Amsterdam Logo

Zoeken

Begin 2022 overlijdt een alleenstaande man. Hij laat drie jongvolwassen kinderen na. Een van de kinderen woonde bij de man in huis. De man had twee auto's op zijn naam staan en beschikte over twee parkeervergunningen voor op straat. Een zoon die de administratie op zich neemt, zegt een van de parkeervergunningen op maar vergeet dat te doen voor de andere parkeervergunning.


Parkeren Amsterdam/EPS legt een aantal naheffingsaanslagen op voor de auto waarvan de zoon nog in de veronderstelling verkeert dat de parkeervergunning nog geldig is. Deze zoon doet zijn best maar handelt door zijn leeftijd en door het overlijden van zijn vader niet helemaal accuraat. De zus van de overleden man wendt zich tot de ombudsman met het verzoek een oplossing te vinden voor de vele naheffingsaanslagen.


De ombudsman vraagt de vrouw om een afschrift van de onderliggende stukken zodat hij kan nagaan wat hij voor deze familie kan betekenen. De ombudsman legt de zaak aan Parkeren Amsterdam/EPS voor die aanleiding ziet om de vijf naheffingsaanslagen in te trekken. De familie is daar zeer blij mee en de ombudsman sluit het dossier.

Download publicatie

Downloads

Download publicatie

Zaak

28 januari 2023

Naheffingsaanslagen na overlijden vader

Download publicatie

Lees ook

Meer over het thema:

Parkeervergunning, naheffingsaanslag, gehandicaptenparkeerplaats, wachtlijst.

Column door

bottom of page