top of page
Ombudsman Metropool Amsterdam Logo

Zoeken

Een man uit Amsterdam mailt de ombudsman met een klacht over de financiële afwikkeling van zijn zorgtraject in 2019 door CAK en HvO Querido. Het is een terugkerend iets en het lijkt maar niet opgehelderd te worden. De verbaal agressieve manier van communiceren van de man helpt daarbij ook niet. Zijn klacht hierover is door Hvo Querido behandeld en vervolgens ook weer door de gemeente maar opnieuw is de man hierover niet tevreden en wendt zich tot de ombudsman.


De ombudsman deelt de mening van de man dat de klacht niet behoorlijk is behandeld. Ook al uiten mensen zich boos of agressief dat ontslaat de gemeente niet van de plicht om een klacht fatsoenlijk te behandelen. Vanzelfsprekend kan er dan voor gekozen worden om dit alleen schriftelijk en kort en zakelijk te doen.


De ombudsman vraagt de gemeente de klacht van de man over de financiële afwikkeling uit te laten zoeken en de ombudsman te informeren over de bevindingen van dat onderzoek. Ook dit duurt vervolgens maanden maar de uitkomst is helder, de gemeente en de aanbieder hebben geen steken laten vallen in de financiële afwikkeling richting de man. Het had op de weg van de gemeente gelegen dit onderzoek gedurende de klachtbehandeling te doen, de man te informeren en de zaak daarmee als afgesloten te beschouwen. Nu is het de ombudsman die de man hierover informeert. Nadat hij dat gedaan heeft sluit hij het dossier.

Download publicatie

Downloads

Download publicatie

Zaak

23 januari 2023

Frustratie over klachtafhandeling

Download publicatie

Lees ook

Meer over het thema:

Column door

bottom of page