top of page
Ombudsman Metropool Amsterdam Logo

Zoeken

Een echtpaar ontvangt de aanslagen Waterschapsbelasting 2021 en 2022 kort na elkaar. Zij geven door dat zij de aanslagen in termijnen willen betalen. Zij zagen begin 2022 via de site van Waternet dat één termijnbetaling klaarstond om te worden afgeschreven, maar dat gebeurde niet. Het echtpaar vreesde dat zij daardoor in één jaar de twee aanslagen dienden te betalen. Om die reden maken zij in mei 2022 bezwaar tegen de aanslag 2021. In de ontvangstbevestiging staat dat Waternet binnen zes weken een beslissing zal nemen. Dat gebeurt niet.


In september 2022 sturen zij een mail naar Waternet en vragen naar de stand van zaken. In reactie hierop ontvangen zij bericht dat zij binnen 5 dagen antwoord krijgen. Maar het antwoord blijft uit. Zij leggen de zaak aan de ombudsman voor die een onderzoek instelt.


Dan blijkt de zaak toch iets anders te liggen. Waternet heeft tot nu toe alleen de aanslag 2021 opgelegd en blijkt een termijn te hebben geïncasseerd. Het bezwaarschrift heeft de invordering geschorst. De man heeft daarmee het tegenovergestelde bereikt van wat hij wilde. Als gevolg daarvan heeft hij eind 2022 nog niets betaald aan de aanslag 2021. De aanslag 2022 moet nog komen en 2023 zou medio 2023 moeten worden opgelegd.


Geruststellend is wel dat Waternet toezegt alle aanslagen na elkaar te willen incasseren. Het echtpaar heeft op die manier geen last van dubbele lasten iedere maand. De ombudsman sluit het dossier.

Download publicatie

Downloads

Download publicatie

Zaak

14 oktober 2022

Dubbele inning van Waterschapsbelasting

Download publicatie

Lees ook

Meer over het thema:

Klachtenafhandeling, termijnen, bejegening.

Column door

bottom of page