top of page

home

Publicaties

Contact

Info

kinderombudsman

MRA-trainees prikken afval en gaan het gesprek aan

Afval prikken en in gesprek met inwoners. Het lijken twee verschillende dingen, maar de MRA-trainees van pool 7 hebben het vandaag gecombineerd. Waarom? In hun dagelijkse werkzaamheden zijn ze al bezig voor de inwoners van hun provincie of gemeente, maar ze wilden dit zichtbaarder maken en het gesprek aangaan met inwoners.

De afgelopen tijd hebben meerdere publieke figuren aan de bel getrokken omdat mensen te weinig met elkaar praten. Het praatje met de buurvrouw, met de marktkoopman of met een toevallige medepassagier vindt veel minder plaats dan vroeger. Daar willen de MRA-trainees verandering in brengen door mensen te stimuleren om het gesprek aan te gaan met elkaar.


‘Wij, jonge ambtenaren, willen de inwoner leren kennen’, aldus Bregje. ‘Voor hen doe ik mijn werk’, zegt ze opgetogen. ‘Zo weet je voor wie je het doet en voor wie je elke dag naar je werk gaat’. De andere MRA-trainees zijn net zo enthousiast. Ze beamen dat contact met inwoners van belang is om hun dagelijkse werkzaamheden beter te laten aansluiten op de behoefte van bewoners.


Daarom gaan we de straat op om het gesprek aan te gaan met mensen. En stimuleren we mensen om het gesprek met elkaar aan te gaan. evt: én wist je dat je gemakkelijk prikkers kunt ophalen bij Stadsreiniging of vrijwilligersorganisaties zoals Serve the City? Probeer het eens zelf of nog leuker: sluit bij ons aan.


Dus ook een oproep aan jou, beste lezer: doe je oortjes uit, en maak contact!

Nieuwsbericht

© 2023 Ombudsman Metropool Amsterdam  | ombudsmanmetropool.nl

Ombudsman Metropool Amsterdam

Jacob Bontiusplaats 9

1018 LL Amsterdam

bottom of page