top of page

home

Publicaties

Contact

Info

kinderombudsman

Actueel

home

Publicaties

Contact

Info

Over

ons.

Over de Kinderombudsman.

Kinderen hebben rechten en de kinderombudsman wil ervoor zorgen dat die worden nageleefd. En dat er beter wordt geluisterd naar kinderen en jongeren. Want er wordt nog veel te vaak over hen gepraat in plaats van met hen. Terwijl kinderen en jongeren vaak heel goed weten wat het beste voor hen is.

Over ons

Blijf op de hoogte!

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Youtube
  • TikTok

Jij hebt rechten, kinderrechten!

Amsterdam heeft een eigen kinderombudsman, Annemarie Tuzgöl-Broekhoven. Samen met haar team helpt ze kinderen, jongeren, ouders, verzorgers en professionals die vastlopen bij de gemeente, of problemen hebben met jeugdzorg of op school. Als kind heb je kinderrechten. De kinderombudsman wil ervoor zorgen dat die worden nageleefd en dat volwassenen jou serieus nemen.

Over ons

Amsterdamse Kinderombudsman onderzoekt participatie bij inrichting van openbare ruimte

30 april 2024

Kinderrechtenscan (2024) naar discriminatie en racisme van start

1 maart 2024

Kinderombudsman Annemarie Tuzgöl beëdigd

20 september 2023

Voormalig kinderombudsman Anne Martien van der Does: ‘In Amsterdam slapen kinderen in kelderboxen’

22 juli 2023

Annemarie Tuzgöl-Broekhoven voorgedragen als kinderombudsman en plv. ombudsman

18 juli 2023

Advies Kinderombudsman: geef ouders van jonge kinderen meer voorlichting over de gevaren van lood in de Amsterdamse openbare ruimte

27 juni 2023

Kinderombudsman: brief aan gemeenteraad Amsterdam over noodopvang dakloze gezinnen

31 mei 2023

Kinderombudsman Anne Martien van der Does vertrekt per 1 oktober 2023

14 maart 2023

In verband met drukte kan onze reactie op uw vraag of klacht langer duren dan normaal.

We streven ernaar om zo spoedig mogelijk te reageren.

De kinderombudsman helpt kinderen en jongeren die problemen hebben met de gemeente of andere instanties die belangrijke dingen voor hen regelen. Zoals zorg, jeugdhulp of school. De kinderombudsman komt ook zelf op voor de rechten van kinderen als ze dingen ziet die ze onrechtvaardig vindt. Wil je weten of de kinderombudsman jou kan helpen? Bel ons dan of stuur een appje dan kunnen we over je probleem praten. Als wij niks voor je kunnen doen kijken we of iemand anders je kan helpen. Je kunt ons vertrouwen. We gaan zorgvuldig om met je gegevens en wat je ons vertelt en doen niets buiten jou om. En ook belangrijk: onze hulp is gratis.

Annemarie Tuzgöl-Broekhoven is de kinderombudsman voor Amsterdam en een aantal gemeenten in de buurt. Ze doet haar werk niet alleen maar samen met haar team. Annemarie is getrouwd en heeft zelf twee volwassen kinderen. Meer informatie over Annemarie vind je hier.

Je kunt bij de kinderombudsman van de metropool terecht met problemen als je woont in Amsterdam, Almere, Amstelveen, Zaanstad, Diemen, Waterland, Landsmeer of Ouder-Amstel. Bijvoorbeeld problemen met zorg, jeugdhulp of school. Maar het kan ook gaan over een gevaarlijk kruispunt waar je iedere dag langs fietst of een speelveldje dat weg moet. Als je niet zeker weet of we kunnen helpen bel ons dan even. Dan denken we met je mee.

De kinderombudsman kan geen onderzoek doen naar zaken waar de rechter een uitspraak over heeft gedaan. Of zaken die niet over de gemeente gaan, zoals de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) of de politie. Je kunt dan wel naar de nationale kinderombudsman. Ook mogen we geen dingen onderzoeken die zijn besloten door de politiek. En dingen die langer dan een jaar geleden gebeurd zijn, zijn vaak heel lastig te onderzoeken. Heb je toch een vraag of een probleem, maar weet je niet zeker bij wie je moet zijn? Dan mag je ons gerust even bellen, mailen of appen (contact).

Veelgestelde vragen

Dien een klacht in

Ik heb een vraag

Vraag? Mail naar: info@ombudsmanmetropool.nl

bottom of page