top of page
Logo
Logo
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • TikTok

Professional

Bots je op onrecht tegenover kinderen en jongeren? Ben je op zoek naar advies of wil je een melding maken met betrekking tot jeugdhulpverlening of beleid? Lees wat we voor jou doen.

De kinderombudsman is er niet alleen voor ouders en kinderen. Ook als professional kun je bij Anne Martien terecht wanneer je vragen of klachten hebt, of wanneer je het gevoel hebt vast te lopen in gemeentelijke structuren.


Waar kan ik vergelijkbare zaken vinden? Alle zaken die de kinderombudsman behandelt, worden anoniem gepubliceerd onder de rubriek "Nieuws van de kinderombudsman". Dit doen wij enerzijds uit oogpunt van transparantie, zodat iedereen kan zien waar we mee bezig zijn, maar ook zodat je als hulpverlener zelf kunt onderzoeken of er vergelijkbare zaken voor zijn gekomen die een succesvolle oplossing hadden.


Twijfelt je of u bij ons aan het juiste adres bent? Neem dan even contact met ons op. Dan bekijken we samen hoe wij het beste kunnen helpen.


Waarover is de Kinderombudsman bevoegd?

Kinderombudsman Amsterdam is een tweedelijns klachtenregeling: je kunt bij ons terecht wanneer er een klacht is ingediend bij een gemeente die bij ons is aangesloten en je niet tevreden bent met hoe die klacht is afgehandeld. Als je klacht gaat over de uitvoering van beleid, dan kijken wij opnieuw naar de klacht en komen wij met een oplossing.


Onafhankelijk en onpartijdig De dienst of instantie waar de klacht over gaat, is niet verplicht om iets met de oplossing van de ombudsman te doen, maar in 95% van de gevallen gebeurt dat wel. Dat wil echter niet zeggen dat je altijd gelijk krijgt, noch dat je alles van de overheid mag verlangen: de ombudsman is geen belangenbehartiger of mediator, maar beoordeelt onafhankelijk en onpartijdig het handelen van de gemeente en zal op basis daarvan met een oplossing komen.


Onderzoek eigener beweging Naast het afhandelen van klachten kunnen wij ook onderzoeken eigener beweging uitvoeren. Wanneer de ombudsman wel misstanden constateert, maar er geen klachten worden ingediend, zijn wij wel bevoegd deze te onderzoeken.


Bevoegdelijke beperkingen Aan onze bevoegdheden zijn ook enige beperkingen gesteld. Zo kunnen wij weinig doen aan klachten die gaan over woningcorporaties of niet-gemeentelijke instanties zoals de politie. Ook als uw klacht gaat over politieke besluiten of als een rechter al uitspraak heeft gedaan, kunnen wij doorgaans niet veel voor u betekenen.


Vraag het ons Twijfelt je of je bij ons aan het juiste adres bent? Neem dan even contact met ons op. Dan bekijken we samen hoe wij het beste kunnen helpen.

We werken er nog hard aan, onze nieuwe website. Deze pagina is binnenkort beschikbaar.

bottom of page